Sunday, May 22, 2016

Lok Kawi Wildlife Park

Assalamualaikum,
Hello peeps!

Fuh lama sangat dah ni tak update blog. Tinggal beberapa hari je lagi nak cukup setahun dari entri tahun lepas.Sebelum cukup setahun marilah kita update blog ni sebelum ianya bersawang lg. ;p Ok kali ni ak nak cerita pasal Lok Kawi Wildlife Park di Sabah. 

Jarak Lok Kawi Wildlife Park dari bandar Kota Kinabalu kurang lebih dalam 18km sahaja dan harga tiket masuk adalah RM10 bagi dewasa.
Welcom to Lok Kawi Wildlife Park

Saturday, May 30, 2015

Trip Jakarta - Bandung 2015 - Part 2

Assalamualaikum,
Hello Peeps!

Hai bertemu lagi kita pada part kedua. Ok, kalau entry yang pertama haritu berakhir di tempat tebus air free, so aku sambung ke destinasi seterusnya iaitu ladang strawberi. Ladang strawberi ni nak masuk kena bayar tau. Bayaran yang dikenakan adalah 10k rupiah. Kat situ macam biasalah, kita boleh petik strawberi sebanyak mana yang kita nak tapi kena bayar la uolss. Bukan free. Harga strawberi untuk 1kg adalah 50k rupiah.
Inilah rupa ladang strawberi tu. Waktu tengah syok petik strawberi sekali hujan pulak. So berlari ala-ala memori daun pisang la cari tempat berteduh. *Hujan tak lebat pun sebenarnya* ;p
Ni hasil tangkapan aku. Bekas kemain gabak tapi ni je yang aku petik sebab aku tak berapa suka sangat strawberi ni. Tapi tak de lah tahap tak makan. Makan ala kadar cam tu je. Waktu timbang pun naik satu bunga je. 5k rupiah je kena bayar.
 

Designed by : Diera Cikimon